Vergroot uw woonoppervlakte
met een aanbouw bij BOS Bouw.

Woning verduurzamen - bouwbedrijf

Wilt u meer ruimte in uw huis creëren? Dan is een aannemer precies wat u nodig heeft. Bij Bouwonderneming Soest hebben we veel ervaring met uiteenlopende aanbouwprojecten. Of het nu gaat om een kleine aanbouw of een grootschalig project, wij zijn uw partner in iedere fase van het proces. Neem voor vragen of meer informatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

renovatie - aanbouw - verbouwen
Woning verduurzamen - bouwbedrijf

Waarom een aanbouw?

Een aanbouw biedt talloze voordelen. Of u nu behoefte heeft aan extra ruimte voor een groeiend gezin, een thuiskantoor wilt creëren of simpelweg de leefruimte wilt vergroten, een aanbouw kan de perfecte oplossing zijn. Het stelt u in staat om uw huis aan te passen aan uw veranderende levensstijl, zonder te hoeven verhuizen. Bovendien kan een goed ontworpen uitbouw niet alleen de functionaliteit van uw huis verbeteren, maar ook de waarde ervan verhogen.

Het vergroten van uw woning kan op verschillende manieren. Een aanbouw kan uw keuken, woonkamer of badkamer uitbreiden, maar een serre aanbouw, veranda aanbouw of garage uitbreiding behoren ook tot de opties.

Waarom een aanbouw?

aanbouw aan de woning

Ontzorgen van A tot Z

aanbouw

Bouwbedrijf inschakelen voor een aanbouw

Het realiseren van een aanbouw omvat verschillende werkzaamheden die nauwkeurig moeten worden uitgevoerd. Bij Bouwonderneming Soest helpen wij u hier graag bij. Als eerste stap is een fundering van belang om ervoor te zorgen dat de nieuwe constructie stabiel is. Een stevige fundering voorkomt niet alleen scheuren in de muren, maar zorgt er ook voor dat de uitbouw niet verzakt.

Na het leggen van de fundering volgt het openbreken van de bestaande gevel, waarna nieuwe muren worden geplaatst om de gewenste vorm aan de aanbouw te geven. Hierbij is het essentieel om zorgvuldig te werk te gaan, zodat de nieuwe en bestaande delen naadloos op elkaar aansluiten. Tot slot wordt het dak doorgetrokken, waardoor de aanbouw een geheel vormt met het huis.

Aanbouw kosten en vergunning

Voordat we een aanbouw kunnen plaatsen is het belangrijk om bekend te zijn met de verbouwregels in uw gemeente. In sommige situaties mag je vergunningvrij uitbouwen, maar het kan ook nodig zijn om een aanbouw vergunning aan te vragen. Bij BOS Bouw helpen we u graag bij het aanvragen van de benodigde vergunningen. 


Een aanbouw aan de achterkant van uw huis is vaak vrijgesteld van vergunningen. Op voorwaarde dat de uitbouw niet dieper is dan 4 meter, en niet hoger dan 5 meter. Een aanbouw aan de voorkant of zijkant vraagt vaak wel om een vergunning. Bekijk eenvoudig of vergunningen nodig zijn voor jouw aanbouw via de vergunningcheck van het omgevingsloket. Let op: de regels kunnen per gemeente verschillen.

De kosten voor een aanbouw zijn afhankelijk van uw wensen, de afmeting van de aanbouw en de mogelijkheden voor uw woning. Wilt u de kosten weten voor een uitbouw aan uw woning? Vraag dan een offerte aan. Heeft u nog vragen? Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en uw wensen te bespreken!

Aanbouw kosten

renovatie van uw woning

Ontzorgen van A tot Z

bouwbedrijf

Ontzorgen van A tot Z

Of het nu gaat om het aanvragen van de vereiste vergunningen, het beoordelen van de architectentekeningen, het uitvoeren van een betrouwbare kostenberekening, of het zorgen voor een zorgvuldige oplevering, wij zorgen ervoor dat u de controle behoudt gedurende het proces. Op deze manier voorkomen we verrassingen achteraf en verzekeren we dat u waar krijgt voor uw geld.